mandag den 1. august 2011

Pulled pork

I LAAAAANG tid har der stået "Pulled Pork" på min to-do-liste, og kæresten har jøvnligt mindet mig om, at det stod der. Nu blev det altså til en realitet, og det skuffede bestemt ikke. Første gang jeg stiftede bekendtskab med denne herlige spise var på Birthes fantastiske blog, hvor jeg ofte finder inspiration. Næste gang var i en genudsendelse af Brødrende Price, hvor de lavede et kæmpe-dyr af en pulled pork. her så kæresten med, og han var åben mund og polypper - han måtte simpelthen have sådan en steg. Det der satte gang i planerne var, da Maj i sidste uge havde et indlæg om pulled pork - hun havde inspirationen fra Piskeriset - også begge to skønen blogs, som jeg læser med stor glæde. Så efter at have siddet og savlet lidt over disse indlæg, tænkte jeg: Nu gør vi det - og det gjorde vi!

Krydderiblandingen til rub'en - jeg fulgte Majs opskrift til punkt og prikke bortset fra, at jeg erstattede noget chilli med paprika, da vi ikke er så meget til det stærke her hjemme

Mandens opgave var at købe nakke med hjem fra arbejde

Det resulterede i, aom der fremgår af billedet, at vi til to personer sad med 1,9 kg nakkesteg - mænd! :D

Godt gnubbet ind i rub og klar til at hvile i 24 timer i køleskabet

Den færdige steg på vej ud af ovnen - vi gav den i ovnen til sidst i stedet for grill, og det fungerede helt fint.

Bordet dækket med alt, hvad der kunne være af tilbehør 

Det lækre møre kød ovenpå en halv burgerbolle og en klat coleslaw - barbequesauce ved siden af

Og vores farlige tigermis (Tumle) rejser sig fra sin magelighed mellem krukkerne. Han vil også mægtig gerne smage noget pulled pork - desværre truede kæresten med at kasterere Tumle igen, hvis han rørte fars kød :D (han fik lidt af mor, da han smøg sig længe nok op ad hendes ben - hvad kan man gøre ;) )
Jeg fulgte faktisk Majs opskrift til punkt og prikke - bortset fra rubben, hvor jeg ændrede i forholdet af chilli og paprika. Vi er ikke så gode til det stærke, så jeg var lidt forbeholden med chillien. Og derudover, så lavede jeg en brun sovs af noget af saften fra nakkestegen - kæresten mente, at det nok skulle til :) Og så havde jeg også lavet tzatziki til, for det mente jeg, ville passe godt til.
Ligesom både hos Piskeriset og Maj, så er der også allerede planer om at forsøge sig med en pulled beef her i huset, og pulled pork er allerede blevet adopteret som hofret hos manden, så der bliver helt bestemt en næste gang. Han mener, at vi skal lave både pulled pork og beef samtidig og så lave en kombo - vi får se ;) Men til pulled beef kan jeg hilse og sige, at marmoreret oksefillet (rib eye om man vil) er det stykke, der svarer til nakkefilleten. Men man kan også bruge tykkam - det koster under det halve (ca. 80 kroner kiloet på tilbud), og vil smage præcis lige så godt og være lige så mørt, når det bliver tilberedt på den måde, siger kæresten, der oprindeligt er uddannet slagter. Så det råd er hermed givet videre :)

8 kommentarer:

  1. Uhmmmenummenum!

    Jeg er så meget fan af pulled pork, og når man først er begyndt at lave det, så kan man jo ikke stoppe igen ;)

    Næste gang jeg laver det, så er det til min fødselsdag, og der overvejer jeg om der skulle snige sig et par pulled beefs med ind imellem ;D

    Og med den fantastiske pulled pork, har du gjort din mand lykkelig - det var min hvertfald!

    - Maj :D

    SvarSlet
  2. Nårhh, sikke en sød lille tiger I har :-) Pulled pork er gudespise, forvente at få et par stykker når vi snart tager til USA - og så må jeg nok også hellere snart lave det igen.....

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  3. Kære Maj,

    Nej, det er lidt et problem, at man ikke kan stoppe igen. Vi har også begge to allerede lyst til det igen - øjsh altså. Jeg synes helt bestemt, at du skal fejre fødselsdagen ved at lave pulled beef, og jeg glæder mig allerede til at læse om det, kan du tro..

    Og jeg kan love dig for, at manden var lykkelig - han vendte tilbage efter en anden omgang senere på aftenen, så der endte faktisk med kun at være en 400 gram tilbage vil jeg tro :$

    :) Louise

    SvarSlet
  4. Kære Birthe,

    Ja det er i sandhed en gudespise. Uh, kan kun forestille mig, at det er endnu bedre i USA. Sikkert mere autentisk, de har nok den helt rigtige babeque sauce, og laver det på en eller anden amerikansk måde, der bare smager lidt bedre :)

    Og taaaak, Tumle er mors lille tiger - men der er vist mere mis end tiger ove ham, han er en rigtig lille tudemis :D

    God tur til USA forresten, når i når der til.

    :) Louise

    SvarSlet
  5. Det er lige præcis det, der er problemet - man bliver nødt til at lave det igen! :-D

    Jeg fik afprøvet pulled beef her i weekenden, og det kan godt hamle op med svineudgaven - jeg er faktisk i tvivl om, hvilken udgave jeg bedst kan lide! I dette tilfælde brugte jeg oksebov, som også var glimrende til formålet.

    SvarSlet
  6. Ja, det er noget værre noget. Men nej, hvor er det bare godt ;)

    Ej, hvor lyder det bare lækkert - det glæder jeg mig til at læse om :) Jeg kan godt frestille mig, at det er svært at finde en favorit. Min mand holder stadig på, at en kombo af de to må være det absolut optimale - men et lidt stort projekt dog. ;)

    SvarSlet
  7. TILLYKKE Søde Louise :)

    Jeg håber du har haft en helt aldeles vidunderlig og absolut fantastisk bryllupsdag, jeg har sådan tænkt på dig i dag - har haft op til flere kunder som skulle til bryllup i dag, og tænkte om de måske skulle fejre dig ;D

    Spøg til side, men I har haft både solskin og regn på jeres bryllupsdag, så det betyder masser af held og rigdom i jeres fremtid, det er da ikke det værste man kan komme ud for!

    Glæder mig som en crazy til at se dine billeder, både af mad, fest og ikke mindst din smukke kjole!

    Bryllupskram

    - Maj :)

    SvarSlet
  8. TUSIND tak søde Maj, hvor er du bare skøn. Dine tanker har nok været med til at bringe det gode vejr, og de varmer i hvert fald nu :) Vi havde n helt ubeskrivelig skøn dag. Jeg lægger lidt billeder på om lidt, men de rigtige billeder fra fotografen får vi først efter vi kommer hjem fra bryllupsrejse :)

    Dagen var bare så skøn altså, alt var smukt, talerne var skønne, og kærligheden var bare i fokus. Det kunne simpelthen ikke have været bedre. Jeg er stadig ret overvældet over det hele :) Og det regnede først, da vi var ved at spise inde i teltet i haven, så vi blev ikke våde, det var nærmest bare hyggeligt :)

    Tusind mange kram lige tilbage til dig :)

    :) Fru V. Jørgensen :D

    SvarSlet