søndag den 18. marts 2012

Mandel-Daim islagkage

Siden jeg faldt over en opskrift på Daim islagkage inde på Magasinet Mads hjemmeside, har jeg haft lyst til at lave en version af opskriften. Det gjorde jeg i denne weekend, hvor manden i den grad blev forkælet med stor bøf og efterfølgende islagkage. Islagkagen blev super lækker, og daim er bare super godt i is. Her hjemme er vi ret tossede med mandler, så jeg lavede en mandel-marengsbund og mandelmel i daim-isen. Alt i alt en super lækker dessert.




Opskrift

Bund af mandelmarengs
4 æggehvider
80 gram sukker
2 spsk vanillesukker
1 tsk eddike
100 gram mandler
lidt mel til bagepladen

tænd ovnen på 200 grader og rist mandlerne (sammen med mandlerne til isen), tag dem ud, når de er guldne (efter gdt 10 min) og lad dem køle af, mens hviderne piskes stive sammen med sukker, vanillesukker og eddike. De skal være seje, så man kan vende skålen på hovedet uden, at æggemassen falder ud. Hak mandlerne fint i blenderen og vænd dem i æggehviderne. Tag et stykke bagepapir og tegn en cirkel efter den springform, man vil bruge til islagkagen. end bagepapiret og læg det på bagepladen. drys med et fint lag mel, og fordel marengs-massen i cirklen. Bag ved 110 grader i 1,5 time. Lad marengs-bunden køle helt af, inden ismassen laves

Mandel-Daim is
4 æggeblommer
50 gram sukker
3 spsk vanillesukker
3 dl fløde
3 dobble Daim
100 gram mandler (finthakkede, ristede ligesom til bunden)

Pisk fløden stiv i en skål. Pisk æggeblommerne med sukker og vanillesukker, til de er luftige og sukkeren ikke længere knaser. Hak Daim i stykker efter smag (jeg bankede dem med en kødhammer i en frysepose, så der blev både større og mindre stykker). vend flødeskum og æggemassen sammen, og bland mandler og daim heri. Bland godt, men med forsigtige bevægelser, så luften ikke slåes ud af ismassen.

Tag marengsbunden af bagepladen og kom den i bunden af springformen. Fordel ismassen ovenpå bunden og lav overflade glat. Drys evt. med lidt overskydende daim eller mandler. Kom islagkagen i fryseren i mindst 4 timer - gerne længere. Tag den op 10 minutter før severing, pynt evt. med bær inden servering. Velbekomme :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar