fredag den 21. september 2012

Müslibar med nødder

Som snack og til at booste energiniveauet er jeg faldet for dissse müslibarer, hvor man kan variere fyldet alt efter, hvad man bedst kan lide. Her hjemme er vi ret vilde med nødder, så en af hovedingredienserne er selvfølgelig nødder. Jeg skriver opskriften, som jeg laver den.

Müslibarer med godt med nødder og korn

Opskrift
200 gram grov müsli
150 gram ruggryn
100 gram solsikkekerner
75 gram mandler
75 gram hasselnødder
75 gram mandler
1 dåse kondenseret mælk

Bland alle de tørre ingredienser og tilsæt den kondeserede mælk. rør blandingen godt rundt. Tænd ovnen på 130 grader og beklæd et lasagnefad med bagepapir. Fordel massen i fadet og mas den godt sammen og ud i alle hjørner med en stiv dejskraber, så den bliver helt flad og jævn. Bag den i en time og et kvarter ved 130 grader. Lad müslipladen køle af i en times tid. Når den er kølet helt af, skæres den ud i passende "pinde" alt efter, hvor store barer man gerne vil have. De kan opbevares og holde sig i flere uger, hvis man kommer dem i en tætlukket kagedåse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar