mandag den 29. april 2013

Irish coffee cake

Lige siden jeg forleden lavede en skøn lagkage med kaffeflødeskum og whiskey smurte bunde, har jeg leget med tanken om en kage, som tog udgangspunkt i de to smage, som danner grundstammerne i irsk kaffe. I weekenden fik jeg så gjort min idé til virkelighed, og det mundede ud i en rigtig skøn marengslagkage, som smager af irsk kaffe. Det er bestemt en voksenkage, men hvis man kan lide irsk kaffe, så vil man elske denne kage.

Skøn marengslagkage med inspiration fra irsk kaffe

Cremen består af fløde, kaffe, whiskey og knuste rutebiler

Rundt om cremen er der chokolademarengsbunde

Ikke det bedste billede, men sådan ser kagen ud indeni

En rigtig god voksenkage, som ikke er så tung i det.
Irish coffee cake
6 æggehvider
250 gram sukker
1 tsk eddike
100 gram mandelmel
2-3 spsk kakao

Fyld:
0,5 liter flødeskum
1 spsk vanillesukker
125 gram rutebiler
1,5-2 spsk instant kaffe
2 spsk whiskey

Pisk æggehvider, sukker og eddike til en meget stiv og sej marengsmasse (der skal piskes i cirka 10 minutter). Kom kakopulver i og pisk lidt mere, indtil kakaoen er rørt ud i marengsmassen. Tænd ovnen på 125 grader varmluft. Vend næsten alt mandelmelet (100 gram mandler, der er blendet fint) i marengsmassen- gem lidt til at drysse ovenpå bundene. Tag to bageplader, som drysses med lidt mel, og fordel dejen på pladerne. Lav to runde og nogenlunde ens bunde med en glat overflade, det er nemmest at lave dem med en dejskraber. Drys med den sidste mandelmel og bag bundene i 1,5 time.

Når bundene er klar, åbnes lågen, og man lader bundene køle af i ovnen. Når de er kolde, så kan fyldet laves. Pisk fløden meget stiv sammen med vanillesukkeret. Rør instant kaffen op i whiskey. Knus rutebilerne ved at komme dem i en frysepose og give dem smæk med en kødhammer. Vend rutebiler og whiskeykaffe i den stive flødeskum. Frigør forsigtigt marengsbundene fra bagepapiret, og læg den mindst kønne af dem i bunden af kagefadet. Kom fyldet på, og slut med den pæneste marengsbund.

Kagen kan serveres med det samme, men den har godt af at stå et par timer i køleskabet og sætte sig lidt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar