mandag den 22. april 2013

Müsli med rugbrødsrester

I ånden af at stoppe madspil har jeg i sidste uge forsøgt at finde på nye alternativer til, hvad jeg kan bruge mine rester af rugbrød til. Det blev til disse lækre boller med rester af rugbrød, og så blev det til en omgang müsli, som virkelig kan anbefales. Det fik manden til at lægge vores faste weekend-morgenmad med boller og æg på hylden og i stedet mæske sig i A38 med müsli.

Müsli med rugbrødsrester, hasselnødder, mandler og havregryn

Rugbrødsrester blendet til fint smuldr

Müsli med rugbrødsrester
3 dl blendet rugbrød
2 dl havregryn
100 gram hasselnødder (ristede og afskallede)
100 gram mandler
0,5 dl brun farin
0,5 dl rørsukker

Hak mandler og hasselnødder, hasselnødderne skal først ristes i en 180 grader varm ovn i 7-9 minutter, hvorefter skallen så gnubbes af. Bland alle ingredienserne i en skål med de to slags sukker, og rist det på en varm pande, indtil sukkeret er smeltet, og har sat sig på nødder, gryn og rugbrød, så det kan blive sprødt og knasende. Der kan evt. tilføjes lidt mere rørsukker, hvis man gerne vil have det lidt ekstra crispy. Køl müslien af på en tallerken, mens der af og til lige vendes lidt rundt i det. Når müslien er helt kold, kan den nydes på yoghurt, A38 eller i koldskål - det er et virkelig godt alternativ til kammerjunker.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar