lørdag den 24. august 2013

DM i cupcake: Browniecupcake med chokoladefrosting

Imerco har haft en konkurrence, som de kaldte DM i cupcakes, og selvom jeg ikke er tosset med cupcakes og ikke ejer et kreativt gen, så er jeg altid frisk på en udfordring. Det blev til to slags cupcakes samt en frosting af mascarpone - endelig en frosting jeg kan lide. Den første cupcake var en med banan og valnøddefrosting, og her er den anden.

Mit andet bud til DM i cupcakes

Browniemuffin pyntet med chokoladefrosting og minimuffin

Browniecupcakes med chokoladefrosting
100 gram smør
100 gram mørk chokolade
50 gram rørsukker
50 gram brun farin
1 æg
1 tsk bagepulver
1 tsk vanillesukker
0,5 dl mandelmel
0,5 dl mel
1 spsk kakaopulver
100 gram ristede afskallede hasselnødder

Chokoladefrosting
250 gr mascarpone
150 gr flormelis
2 vanillestænger
100 gram mørk chokolade

Tænd ovnen på 180 grader og rist hasselnødderne i 5-10 minutter, indtil skallen begynder at løsne sig fra nødderne. Tag nogle stykker køkkenrulle og gnub nødderne, til skallen ryger af. Hak nødderne og læg dem til side i en lille skål.

Smelt smør og chokolade i en lille gryde ved svag varme. Tag det af varmen, når chokoladen er smeltet. Pisk æg, sukker og vanillesukker yil en luftig tyk æggesnaps. pisk bagepulver, mel og kakaopulver i æggemassen, og pisk til der ikke er nogle klumper. Hæld blandingen af chokolade og smør i dejen i en tynd stråle, mens der piskes på lavt blus. rør de hakkede hasselnødder i til sidst. Fordel i 12 muffinsforme og bag i 15 minutter ved 180 grader. Lad kagerne køle helt af, inden de pyntes med frosting.

Smelt chokoladen, og lad den køle lidt af. Pisk mascarpone med kornene fra vanillestængerne og flormelis. Pisk den afkølede chokolade i frostingen, og pynt de afkølede muffins.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar