mandag den 5. august 2013

Pavola med ribs

Hvad skal man bruge ribs til? Det er et spørgsmål, som jeg i år har besvaret med blandt andet denne sommermazarin, og her kommer så endnu et bud. Den søde marengsbund går rigtig godt til de syrlige ribs, og så er det en let og luftig kage - helt ideel til en varm sommerdag med et koldt glas hvidvin til.

Skøn mandelpavola med vanilleflødeskum og ribs.

En helt perfekt sommerdessert med syrlige ribs og sød marengs

Pavola med ribsskum
3 æggehvider
200 gram sukker
1 tsk eddike
1 spsk vanillesukker
100 gram mandelmel
300 gram ribs
3 dl fløde
1 vanillestang
1 spsk flormelis
50 gram hvid chokolade

Pisk æggehvider med sukker, eddike og vanillesukker til en stiv og sej masse. Blend mandlerne til mandelmel,og vend dem i marengsmassen. Bred massen ud i en cirkel på en bageplade, som er drysset med lidt mel. Bag ved 125 grader i 1 time. Lad bunden køle helt af, inden der laves skum.
Rens ribsene grundigt, og pisk fløden sammen med kornene fra vanillestangen og flormelis til stift skum. Vend 2/3 del af ribsene i flødeskummen, og fordel ribsskummet på kagen. Drys med de sidste ribs, og hakket hvid chokolade.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar