torsdag den 6. marts 2014

Biscotti med mandler

Biscotti er en lækker italiens småkage, som kan holde sig i noget tid, så den er rigtig god at have i en kagedåse til at byde uventede gæster eller forkæle sig selv med til eftermiddagskaffen. Opskriften her er enkel, men den smager rigtig godt. De er ikke så søde, så hvis man gerne vil have sødere småkager, kan man tilsætte lidt ekstra sukker.

Italiensk biscotti med hele mandler og mandelmel

Elsker disse småkager dyppet i en kop god stærk kaffe

Biscotti med mandler
100 gram mel
100 gram sukker
25 gram vanillesukker
50 gram mandelmel (mandler, der er blendet helt fint
75 gram hele mandler
1 tsk bagepulver
1 æg
2 spsk kaffe


Alle ingredienserne blandes sammen i en skål til en ensartet og lidt klæbrig dej, som skal æltes godt igennem - brug eventuelt røremaskine. Fordel dejen ud på en bageplade og form den til en flad pølse på 1-2 cm i tykkelsen. Jeg kan godt lide store biscotti, så min pølse er cirka på 10 x 20 cm - det giver i omegnen af 15 biscotti. Bag pølsen ved 180 grader i 25 minutter, til den er gylden og lidt fast i skorpen. Skær den ud med en skarp brødkniv i stave af ca. 1-1,5 cm tykkelse, stil dem tilbage på bagepladen med mellemrum mellem hvert stykke, og bag dem yderligere i 15-20 minutter, til de er dejlig sprøde. Lad dem køle af på pladen. De skal ligesom almindelige småkager opbevares i en lufttæt kagedåse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar