søndag den 1. juni 2014

Islagkage med browniebund

I går havde manden fødselsdag, men da han skulle arbejde hele dagen, var der ikke så meget tid til kage og hygge. Så det blev til en islagkage, så han kunne gemme den i flere dage. Islagkagen er lavet ud fra alle hans favoritting.

Islagkage med mandelkrokant-is og whiskey-daim-is

Niederste bund er en browne, den mellemste er kaffemarengs
Islagkage med browniebund

Brownie
1 æg
2 spsk. brun farin
2 spsk rørsukker
1 spsk vanillesukker
100 gram chokolade
50 gram smør
1 spsk kaffe
2 spsk. kakao
0,5 dl mel
1/2 tsk bagepulver

Marengsbund
2 æggehvider
100 gram sukker
1 spsk instant kaffe
Et par dråber

Is
4 æggeblommer
4 spsk sukker
3 vaniljestænger
4 dl fløde

Fyld
2 pakker double Daim
0,5 dl whiskey
100 gram mandler
1 dl rørsukker

Browniebunden laves først. Smelt smør og chokolade i en gryde, tag den af blusset, når det er smeltet. Pisk æg, sukker, brun faring og vanillesukker til en luftig masse. Bland kaffe, mel, bagepulver og kakao i æggemassen. Til slut hældes chokoladeblandingen i dejen i en tynd stråle, mens der piskes. Kom dejen i en springform beklædt med bagepapir i bunden, og bag den ved 180 grader i 15 minutter. Lad browniebunden køle af i springformen.

Lav marengsbunden, imens brownien er i ovnen. Pisk æggehvider, sukker, instant kaffe og eddike, indtil sukkeret er opløst. Det tager ti minutter cirka. Tegn den samme form som browniebunden på et stykke bagepapir, og fordel det meste af marengsmassen til en tynd bund, som er en centimeter mindre hele vejen rundt. Lav små pynte-kyskager af resten af marengsmassen. Bag i en time ved 125 grader.

Imens  magengsbunden er i ovnen, laves fyldet til isen. Smelt sukkeret i en gryde, når der er helt smeltet (pas på, at det ikke brænder på) hældes mandlerne i, og det hele vendes rundt, så sukkeret fordeles på mandlerne. Hæld det ud på et stykke sølvpapir eller bagepapir, og lad det køle af. Når de er kølet helt af, hakkes mandlerne groft. Hak også Daim.

Når marengsbunden er taget ud af ovnen, laves isen. Pisk æggeblommer, kornene fra vaniljestængerne i en skål, til sukkeret er opløst. Pisk flødeskum stift i en anden skål. Vend æggemassen og fløden sammen, og del så ismassen i to. I den ene halvdel kommes daim og det meste af whiskeyen (gem lidt til at pensle brownien med), og i den anden halvdel kommes den hakkede mandelkrokant.

Pensle browniebunden med whiskey, og kom mandelkrokant isen ovenpå bunden. Kom marengsbunden ovenpå, og tryk den godt ned. På toppen kommes isen med daim og whiskey. Pynt kagen med lidt mandelkrokant og nogle pynte-kyskager, og stil den på frost i mindst 8 timer

1 kommentar: