søndag den 27. september 2015

Æbletærte uden smør og mel

Efterårets æbler skriger på en lækker æblekage eller æblecrumble, og her er vores haves æbler ingen undtagelse, så da jeg samlede nedfalds æbler op i dag, kriblede det i fingrene for at bage noget med dem. Det blev til et lidt sundere bud på en æbletærte, men det kan man bestemt ikke smage.

En lækker blanding af mandler, vanilje, æbler og hindbær

Æbler og hindbær kommes i en tærteform 
Dejen hældes udover som et låg på kagen

Den færdigbagte kage - en blanding af en tærte og en crumble

Æbletærte uden smør og mel
6 store æbler
En stor håndfuld hindbær (100-150 gram vil jeg tro, kan erstattes med et æble mere eventuelt)
2 små æg
1,5 dl sukker
2 spsk vaniljesukker
150 gram mandler blendet til mandelmel
1 tsk bagepulver
En kvinspids salt

Skræl æblerne, og skær dem i små stykker, kom dem op i en tærteform, og drys hindbær henover. Hak mandlerne til fint mandelmel i en blender, og bland det i en skål med bagepulver og salt. Pisk æg, sukker og vanillesukker til en luftig masse i en anden skål. Når massen er luftig, kommes mandelblandingen i. Hæld dejen udover frugterne i tærtefadet, så det danner et låg. Bag tærten ved 180 grader, til den er gyldenbrun - der går cirka 30 minutter. Lad kagen køle af, til den er lun, og spis den med creme fraiche, is eller flødeskum til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar